BLOG
Blogul Gloria e locul în care te conectezi cu noutățile din agenția noastră, citești impresii din călătorii, te pui la curent cu trendurile din fashion, styling & make-up și găsești sfaturi și recomandări utile pentru jobul tău.

Top salarii Romania - Care sunt cele mai mari sume pe care le poti incasa lunar in tara?

In contextul economic actual, exista numeroase persoane care fie nu considera ca veniturile lor sunt pe masura eforturilor pe care le depun la job, fie sunt in cautarea unui domeniu care sa le aduca incasari semnificative, nefiind multumite de situatia in care se afla. Asa cum este de asteptat, insa, cele mai mari sume de bani sunt castigate de persoanele cu studii superioare si cu experienta in industria aleasa. Cu toate acestea, exista si exceptii, in care alte atuuri sunt mai importante, prin intermediul carora se pot strange, la sfarsit de luna, incasari impresionante! Afla mai multe in continuare!

 

Cuprins

 • Cele mai mari salarii din Romania pe domenii
 • Salarii din Romania pe judete
 • Chat-ul online - cum poti ajunge la un salariu impresionant daca esti model

 

 1. Cele mai mari salarii din Romania pe domenii

Cea mai eficienta modalitate de a afla sumele ce reprezinta veniturile romanilor din anumite domenii este calcularea salariilor medii. Acestea reprezinta, practic, un raport intre cele mai mari (posturi de varf) si cele mai mici incasari (posturi de junior) care pot fi dobandite intr-o anumita industrie si reflecta, destul de exact, cat de profitabila este aceasta. Interesant de descoperit sunt si cele mai mari sume pe care le poate incasa o persoana lunar, in functie de domeniu. 

 

Rezultatele nu reprezinta o mare surpriza, avand in vedere ca, de la an la an, industriile si-au pastrat pozitia, chiar daca sumele fiecareia devin mai mari, in urma cresterilor salariale. 

Iata, deci, care sunt cele mai mari sumele ce pot fi castigate lunar* in tara:

 

 • 6.464 lei - aproape 1.400 de euro reprezinta salariul mediul al celor care lucreaza in industria IT. Insa, aceasta valoare este calculata tinand cont si de personalul auxiliar, nu doar de specialistii in domeniu. O persoana cu pregatire, abilitati deosebite si experienta poate sa castige intre 3.500 - 5.000 de euro lunar! 

 

 • 6.300 lei - in industria videochat, aceasta suma de 1.500 de dolari nu este considerata ca fiind un venit mediu, ci mai degraba, minim, pe care un model il poate castiga chiar in primele saptamani sau luni la un astfel de job. Asadar, chiar si fara experienta, persoanele interesate pot avea un salariu peste media din Romania. Gloria Agency, de exemplu, pune la dispozitia modelelor un venit garantat intre 500$ si 1500$ in perioada de inceput. Castigurile depind in functie de abilitatile fiecarui model in parte, insa este cunoscut faptul ca videochat-ul este un domeniu banos, putand ajunge chiar si la 10.000$!

 

 • 4.571 lei - acesta reprezinta, cu aproximatie, venitul mediu lunar in domeniu juridic. Avocatii si notarii cu cabinete individuale pot castiga si pana la 4.500 de euro pe luna, de pe urma conventiilor civile. 

 

 • 4.226 lei - industria Banking. In domeniul financiar, se pot castiga sume mult mai mari, precum: director financiar/economic - 3.000 de euro; director banca comerciala - 4.000-10.000 de euro. 

 

 • 4.048 lei - Resurse Umane
 • 3.930 - Contabilitate si Finante
 • 3.646 - Controlul Calitatii
 • 3.565 - Asigurari
 • 3.234 - Constructii si Imobiliare
 • 3.197 - Administratie Publica
 • 3.077 - Inginerie Mecanica

*sumele reprezinta salariul net, nu brut. 

La sume maxime pot ajunge cei cu experienta care ocupa, in general, pozitii de conducere. De asemenea, cei cu abilitati deosebite, rare, care presupun un set de cunostinte mai special, vor castiga intotdeauna sume mai mari decat majoritatea. Asa cum poti observa, in cele mai multe domenii sunt necesare studiile superioare, experienta si performanta, pentru a incasa venituri impresionante, insa exista si exceptii mai accesibile din anumite puncte de vedere. 

 

2. Salarii din Romania pe judete

Cresterile salariale, mai ales in ceea ce priveste salariul mediu net, au avut loc la nivelul intregii tari. Cu toate acestea, exista regiuni in care veniturile incasate sunt mai mari, fie pentru ca industriile sunt mai bine dezvoltate, fie pentru ca exista companii mari ale caror sedii sunt gazduite in aceste zone. 

Iata principalele zone ale tarii in care veniturile depaseau media nationala in anul 2018:

 • Bucuresti - 3.228 lei (700 euro)
 • Cluj - 2.750 lei (600 euro)
 • Ilfov - 2.682 (580 euro)
 • Timisoara - 2.604 lei (566 euro)
 • Sibiu - 2.510 lei (545 euro)

Din punct de vedere al majorarilor salariale, acestea sunt resimtite, indeosebi, in: Covasna, Calarasi, Salas, Sibiu, Iasi si Giurgiu. 

Salariu net mediu la nivel national este de aproximativ 3.075 lei, valoare inregistrata in luna martie 2019. 

 

3. Chat-ul online - cum poti ajunge la un salariu impresionant daca esti model

Videochat-ul este o industrie in care o persoana fara studii superioare si fara experienta pe aceasta nisa poate ajunge la castiguri colosale, si nu doar in comparatie cu media nationala. 

Practic, nu exista o limita stricta in ceea ce priveste incasarile unui model. Acesta poate porni de la 500$ si poate ajunge chiar si la 10.000$-20.000$ sau chiar mai mult, in functie de implicare si abilitati. Salariul reprezinta, de altfel, principala motivatie pentru alegerea unui job in domeniu, alaturi de mediul de lucru flexibil si lejer, lipsit de stres. 

Bineinteles, nu oricine va ajunge sa castige sume atat de mari, mai ales la inceput. La fel ca in orice alta industrie, exista cateva calitati care sporesc sansele de a obtine castigurile mult visate, si anume:

 • Cunoasterea unei limbi straine (engleza) la un nivel inalt
 • Cunostinte de cultura generala
 • Abilitati de comunicare dezvoltate
 • Atitudine si incredere in sine 
 • Atentia la detalii
 • Un aspect fizic placut, ingrijit
 • Profesionalism
 • Seriozitate 

Ceea ce multe persoane nu stiu este ca ramane la alegerea modelului specificul profesiei, videochat adult sau videochat non-adult. In cel de-al doilea caz, arta conversatiei este cheia succesului. Astfel, se pot face bani fara a iesi din zona de confort, mai ales in perioada de acomodare. 

Din fericire, Gloria Agency asigura modelelor cu care colaboreaza atat training initial, cat si consultanta pe toata perioada activitatii. Echipa formata din specialisti ajuta fetele sa isi perfectioneze calitatile si sa isi puna in valoare atuurile, reusind in acest fel sa isi fidelizeze publicul si sa se bucure de recompense financiare impresionate! 

Videochat-ul ramane o industrie care se adreseaza persoanelor ce isi doresc sa castige foarte bine, chiar daca nu au o pregatire academica in spate. Principalul avantaj este constituit de faptul ca, spre deosebire de alte job-uri, ascensiunea este una individuala, mai exact, nu depinde de nimeni altcineva si nici macar de context. Oricine are sanse mari sa ajunga acolo unde isi propune, intr-un timp foarte scurt, daca da dovada de seriozitate si implicare! 

Lasă un mesaj

Gloria Agency a apărut în

Aplica