BLOG
Blogul Gloria e locul în care te conectezi cu noutățile din agenția noastră, citești impresii din călătorii, te pui la curent cu trendurile din fashion, styling & make-up și găsești sfaturi și recomandări utile pentru jobul tău.

Tipuri de corp - iata cum sa afli ce tip de corp ai si cum sa te imbraci in consecinta

Frumusetea vine in toate formele si marimile. Fiecare individ este unic, iar corpul sau reflecta o multitudine de caracteristici si forme care il definesc. Intr-o lume in care imaginea de sine a devenit din ce in ce mai importanta, intelegerea diversitatii tipurilor de corp devine cruciala.

Este important sa subliniem ca intelegerea si acceptarea diversitatii tipurilor de corp este esentiala pentru promovarea unei imagini corporale pozitive si a stimei de sine. Toti oamenii merita sa se simta confortabil si increzatori in propriul corp, indiferent de forma sau dimensiunea acestuia. Nu exista un standard universal pentru frumusete, ci frumusetea se gaseste in diversitatea si individualitatea fiecarei persoane.

In acest articol, vom discuta pe larg despre cum iti dai seama de forma corpului, tipurile de corp ale unei femei, despre motivele pentru care este important sa iti cunosti forma corpului, cum sa te imbraci in functie de forma corpului tau, dar si despre tinutele care avantajeaza fiecare tip. Iti vom da sfaturi si recomandari despre cum sa iti pui in valoare frumusetea si feminitatea, in functie de silueta, asa ca citeste in continuare. 

 

Cuprins

 

1. Forma corpului - de ce este important sa iti cunosti forma corpului

Tipuri de corp - iata cum sa afli ce tip de corp ai si cum sa te imbraci in consecinta, 1, gloria-agency.ro

 

Cunoasterea formei corpului este un aspect esential al dezvoltarii unei imagini corporale pozitive si a intelegerii de sine. Fiecare femeie are o forma corporala unica, iar acceptarea acesteia aduce numeroase beneficii pentru sanatatea mentala si fizica a unei persoane. 

In primul rand, cunoasterea formei corpului ne permite sa fim constienti de caracteristicile noastre fizice distincte si sa le acceptam in mod natural. Fiecare persoana are o constitutie specifica, determinata de factori genetici si de alti factori individuali. Prin intelegerea acestui aspect, putem evita comparatiile nesanatoase cu altii si ne putem concentra mai bine asupra propriei noastre frumuseti si unicitati. Acest lucru duce dezvoltarea unei stime de sine crescute, aspect esential pentru bunastarea noastra emotionala.

Pe langa aspectele emotionale, cunoasterea formei corpului are, de asemenea, implicatii importante asupra sanatatii noastre fizice. Odata ce suntem constienti de tipul corpului nostru, putem lua masuri pentru a ne mentine sau imbunatati sanatatea generala. De exemplu, daca stim ca avem o predispozitie catre acumularea de grasime in anumite zone, putem masuri pentru a ne mentine greutatea intr-un interval sanatos. In plus, cunoasterea formei corpului ne ajuta sa ne adaptam si sa ne alegem corect hainele si imbracamintea, astfel incat sa ne simtim confortabil si sa ne punem in evidenta trasaturile pozitive, aspect despre care vom vorbi si in randurile de mai jos. 

Un alt motiv important pentru a ne cunoaste forma corpului este legat de performanta fizica si activitatea sportiva. Fiecare tip de corp are anumite avantaje si dezavantaje in diverse activitati fizice. De exemplu, o persoana cu un tip de corp mezomorf, caracterizat de o structura fizica atletica, poate avea o predispozitie naturala pentru activitati care implica forta si dezvoltarea musculara. In schimb, o persoana cu un tip de corp ectomorf, mai subtire si cu un metabolism rapid, poate excela in activitati care necesita agilitate si rezistenta. 

In randurile ce urmeaza, vom discuta despre principalele criterii de clasificare a tipurilor de corp.

 

2. Tipuri de corp femei - care este principala clasificare a tipurilor de corp

Tipuri de corp - iata cum sa afli ce tip de corp ai si cum sa te imbraci in consecinta, 2, gloria-agency.ro

 

Unul dintre cele mai populare si raspandite moduri de a clasifica tipurile de corp este prin utilizarea sistemului somatotip, dezvoltat de psihologul american William H. Sheldon in anii '40. Conform acestui sistem, exista trei tipuri de corp fundamentale: ectomorf, mezomorf si endomorf. Ectomorfii sunt descrisi ca fiind subtiri, cu o structura osoasa subtire si un metabolism rapid. Mezomorfii sunt caracterizati de o structura fizica atletica, cu o proportie echilibrata intre masa musculara si tesutul adipos. In schimb, endomorfii au tendinta de a avea o compozitie corporala mai robusta, cu o predispozitie catre acumularea de grasime.

Cu toate acestea, este important sa mentionam ca aceasta clasificare nu este singurul mod in care pot fi clasificate diferitele tipuri de siluete. Corpurile umane sunt mult mai complexe si nu se incadreaza intotdeauna intr-o singura categorie. De fapt, majoritatea oamenilor, dar in special femeile au o combinatie de caracteristici de la toate cele trei tipologii si pot prezenta variatii semnificative in ceea ce priveste forma corpului.

Dupa cum spuneam mai sus, cunoasterea formei corpului iti poate fi de folos in mai multe aspecte ale vietii, incluzand moda si modul in care te imbraci, tipul de exercitii fizice pe care le practici, dar si in ceea ce priveste stilul alimentar, pentru ca forma corpului iti poate da indicii È™i te poate ajuta in dezvoltarea unui plan de nutritie si stil de viata adecvat, pentru a mentine un echilibru sanatos intre greutate si constitutia corpului. Un alt aspect in care  cunoasterea formei corpului iti poate oferi un avantaj este cel al gasirii unui job potrivit pentru tine. Toata lumea stie ca in zilele noastre, din ce in ce mai multe tinere aleg sa devina modele intr-un studio de videochat, datorita multiplelor beneficii din videochat de care se pot bucura. In momentul in care esti constienta ca silueta ta este un atuu si ca te poate ajuta sa faci o cariera in acest sector, poti cauta un studio care face angajari in videochat, care sa se potriveasca cerintelor tale, si unde sa iti poti dezvolta abilitatile de model, intr-un mediu sigur.

 

3. Tipuri de siluete - care sunt caracteristicile fiecarui tip

Tipuri de corp - iata cum sa afli ce tip de corp ai si cum sa te imbraci in consecinta, 3, gloria-agency.ro

 

Printre celelalte aspecte despre care discutam anterior, cunoasterea formei corpului te ajuta, de asemenea, sa iti adaptezi alegerile vestimentare. Prin urmare, fiecare doamna ar trebui sa-si aloce timp pentru a intelege si a-si aprecia forma unica a corpului, pentru a stii cum sa si-o puna in valoarea in cel mai avantajos mod pentru ea. 

 

3.1 Forma corpului clepsidra

Tipul de corp "clepsidra" este adesea considerat ca fiind unul dintre cele mai dorite si estetice tipuri de corp intalnite la femei. Acest tip de corp este caracterizat prin proportii echilibrate intre umeri, talie si solduri, creand o silueta curbata si feminina. Numele "clepsidra" provine de la forma clepsidrei, un obiect in forma de clepsidra folosit pentru a masura timpul.

Principalele caracteristici ale tipului de corp clepsidra sunt umerii simetrici, talia bine definita, soldurile rotunjite, sanii bine conturati si per ansamblu, linii curbe si proportii echilibrate. Femeile cu tipul de corp clepsidra au umeri de latime medie, care se potrivesc in mod armonios cu restul corpului. Nu sunt nici foarte ingusti, nici extrem de largi. O caracteristica distinctiva a tipului de corp clepsidra este talia bine definita si subtire. Talia se ingusteaza intre umeri si solduri, evidentiind proportiile si creand o silueta eleganta. Soldurile femeilor cu tipul de corp clepsidra sunt de obicei mai pline si rotunjite, oferind o forma curbata si senzuala. De asemenea, aceste femei tind sa aiba sani bine conturati, in concordanta cu proportiile corpului lor. 

Caracteristica cheie a tipului de corp clepsidra este echilibrul general intre umeri, talie si solduri, care formeaza linii curbe si proportii armonioase. Acest tip de corp este adesea asociat cu o aparitie atragatoare si gratioasa.

Este important de mentionat ca tipul de corp clepsidra nu este limitat la o anumita greutate sau inaltime. Femeile pot avea tipul de corp clepsidra indiferent de dimensiunile lor corporale generale. Ceea ce conteaza este proportia si distributia armonioasa a umerilor, taliei si soldurilor.

 

3.2 Forma corpului para

Tipuri de corp - iata cum sa afli ce tip de corp ai si cum sa te imbraci in consecinta, 4, gloria-agency.ro

 

Tipul de corp "para" este caracterizat de umeri mai ingusti in comparatie cu soldurile si coapsele mai pline. Aceasta forma de corp este numita "para" datorita asemanarii cu forma fructului. Este un tip de corp comun intalnit in randul femeilor si poate varia in functie de dimensiunea si proportiile individuale.Caracteristici ale tipului de corp para includ umerii ingusti, soldurile si coapsele mai pline si mai late decat umerii, talia bine definita si un bust mai mic. 

Femeile cu tipul de corp para au adesea umeri mai ingusti in comparatie cu soldurile, lucru care creeaza un contrast intre partea superioara si inferioara a corpului. O caracteristica distinctiva a tipului de corp para este prezenta soldurilor mai largi si a coapselor plinute. Grasimea are tendinta de a se acumula in aceste zone, dandu-le o forma rotunjita si plina de curbe. De obicei, femeile cu tipul de corp para au o talie bine definita, creand o forma distinctiva in forma de para. Femeile cu tipul de corp para tind sa aiba un bust mai mic in comparatie cu soldurile si coapsele lor. Aceasta poate crea un dezechilibru aparent intre partea superioara si inferioara a corpului.

Tipul de corp para este asociat cu o silueta curbata si feminina. Linia corpului urmeaza o forma in forma de para, cu o parte superioara mai subtire si o parte inferioara mai plina.

 

3.3 Forma corpului dreptunghi 

Tipul de corp "dreptunghi" se caracterizeaza prin linii drepte si proportii echilibrate intre umeri, talie si solduri. Acest tip de corp este numit "dreptunghi" datorita siluetei rectangulare pe care o prezinta, fara o diferenta semnificativa in latimea sau formele specifice ale acestor zone. 

Tipul dreptunghi se caracterizeaza prin umeri si solduri de aceiasi latime, o talie slab definita si per ansamblu, o silueta linii drepte si proportii echilibrate intre partea superioara si inferioara a corpului.

Femeile cu tipul de corp dreptunghi au adesea umeri si solduri aliniate, fara o diferenta semnificativa in latimea acestor zone. Aceasta creeaza o linie dreapta de-a lungul corpului. In general, talia nu este mult mai ingusta decat umerii si soldurile, ceea ce poate da impresia unei siluete mai plate in aceasta zona. Femeile cu tipul de corp dreptunghi tind sa aiba o structura musculara bine definita. Datorita formei drepte si proportiilor echilibrate, tipul de corp dreptunghi poate avea uneori un aspect androgin sau mai putin feminin. Cu toate acestea, aceasta poate fi compensata prin alegerea potrivita a hainelor si accentuarea altor trasaturi feminine, cum ar fi bustul sau picioarele.

 

3.4 Forma corpului mar

Ultimul tip de silueta, tipul "mar" este caracterizat de umeri mai largi, bust generos si o talie mai plina in comparatie cu soldurile si coapsele. Acest tip de corp este numit "mar" datorita asemanarii cu forma literei "M", cu partea superioara a corpului mai pronuntata si talia mai putin definita. Caracteristicile tipului de corp mar includ umeri lati, bust generos, o talie plina si solduri si coapse mai inguste. 

Femeile cu tipul de corp mar au umeri mai largi si mai vizibili in comparatie cu soldurile. Aceasta caracteristica confera o aparenta puternica si robusta in partea superioara a corpului. Tipul de corp mar se caracterizeaza adesea prin prezenta unui bust generos. Grasimea si tesutul mamar se acumuleaza in aceasta zona, dand volum si forma in partea de sus a corpului. Talia poate avea o circumferinta similara sau usor mai mare decat umerii, ceea ce confera o linie mai putin definita intre partea superioara si inferioara a corpului. Femeile cu tipul de corp mar tind sa aiba solduri si coapse mai mici in comparatie cu partea superioara a corpului.

Tipul de corp mar poate crea o aparenta in forma de para inversata, cu partea superioara a corpului mai plina si talia mai plina in comparatie cu soldurile si coapsele mai mici.

 

4. Haine in functie de forma corpului - idei si recomandari de cum sa te imbraci

Tipuri de corp - iata cum sa afli ce tip de corp ai si cum sa te imbraci in consecinta, 5, gloria-agency.ro

 

Fiecare individ are o silueta unica si este important sa intelegem cum sa ne punem in evidenta frumusetea naturala si sa ne simtim increzatori in propriul corp. Alegerea hainelor potrivite poate juca un rol crucial in evidentierea trasaturilor pozitive si in echilibrarea proportiilor.

Iata care sunt cele mai potrivite alegeri vestimentare pentru fiecare tip de silueta: 

Silueta dreptunghi

Silueta dreptunghi se caracterizeaza printr-o linie dreapta a corpului, fara curbe evidente intre talie, solduri si umeri. Scopul principal al alegerii hainelor pentru aceasta silueta este de a crea iluzia unei talii mai definite si de a adauga forma.

Din categoria bluzelor si topurilor, trebuie sa optezi pentru cele care adauga volum si curbe. Bluzele cu volane, detaliile la gat sau umeri, umerii goi sau cu imprimeuri interesante vor accentua talia si vor da forma siluetei.

In ceea ce privesc rochiile, acestea trebuie sa evidentieze si sa creeze iluzia unei talii bine definite. Rochiile cu talie subliniata, curele sau detalii de tip incretit vor adauga forma si vor pune in valoare silueta dreptunghiulara.

La capitolul pantaloni, doamnele cu aceasta silueta trebuie sa opteze pentru pantaloni sau fuste care creeaza iluzia unor solduri mai pline, cu buzunare laterale, pliuri sau detalii decorative la solduri pentru a adauga volum si a echilibra proportiile.

Silueta mar

Silueta mar se caracterizeaza prin o talie mai mare si linii drepte in zona soldurilor si a umerilor. Obiectivul principal al alegerii hainelor pentru aceasta silueta este de a sublinia alte parti ale corpului, in timp ce se minimizeaza aspectul taliei mai pline.

Femeile care au aceasta silueta trebuie sa imbrace topuri si bluze care subliniaza zona decolteului. Decolteurile in V, decolteurile in forma de inima sau bluzele cu detalii interesante in zona superioara vor redirectiona atentia de la talie si vor pune in evidenta linia umerilor.

Rochiile cu croiala in forma de A sau rochii empire care se muleaza pe bust si se leaga in jurul liniei taliei, vor vor accentua partea superioara a corpului si vor minimiza aspectul taliei mai pline.

Pantalonii trebuie sa aiba talie inalta si sa se muleze pe solduri, dar trebuie evitati tipurile de pantaloni stramti, si in schimb trebuie alese materiale fluide, care echilibreaza proportiile.

Silueta para

Silueta para se caracterizeaza prin umeri ingusti si solduri mai late. Scopul principal al alegerii hainelor pentru aceasta silueta este de a echilibra proportiile superioare si inferioare si de a sublinia partea superioara a corpului.

Din categoria bluzelor, pentru aceasta silueta se potrivesc cele care adauga volum si interes in zona umerilor si bustului. Bluzele cu maneci bufante, decolteuri barcuta sau topuri cu detalii in zona umerilor vor crea iluzia unor umeri mai lati si vor echilibra proportiile.

Pentru rochii, trebuie alese cele care se leagana usor in partea inferioara si se muleaza pe partea superioara a corpului. Rochiile cu talie inalta si fuste evazate sau rochii in forma de A vor sublinia linia taliei si vor echilibra proportiile. Iar din categoria pantalonilor si fustelor, trebuie alese piesele vestimentara cu talie inalta si care se muleaza pe partea superioara a corpului, din materiale fluide si lejere

Silueta clepsidra

Silueta clepsidra este caracterizata de o talie bine definita, cu umerii si soldurile aproximativ de aceeasi latime. Pentru aceasta silueta, scopul alegerii unei tinute este de a sublinia talia si de a evidentia liniile curbe ale corpului. 

Doamnele cu aceasta silueta trebuie sa opteze pentru rochii care se muleaza pe talie si evidentiaza linia curbata a corpului, la care sa adauge centuri si curele, care sa completeze look-ul elegant al siluetei clepsidra.

Topurile sau bluzele care se muleaza usor pe corp si pun in evidenta umerii si bustul, bluzele cu decolteu in forma de inima sunt cea mai buna alegere pentru acest tip de silueta.  Pantalonii si fustele trebuie sa se muleze pe solduri si sa se extinda in partea de jos. Pantalonii cu croiala dreapta sau evazata si fustele clos vor evidentia soldurile si vor crea un echilibru placut cu restul corpului.

Indiferent de silueta, fiecare persoana poate alege hainele potrivite pentru a-si evidentia frumusetea naturala si a se simti increzatoare in propriul corp. Cunoasterea tipurilor de haine care se potrivesc cel mai bine cu diferite siluete, ne ajuta sa ne intelegem corpul si sa ne jucam cu diferite stiluri pentru a obtine un aspect cat mai placut si echilibrat.

In concluzie, cunoasterea formei corpului este un pas important in cresterea stimei si increderii in sine. Acest lucru ne permite sa ne acceptam si sa ne iubim corpul asa cum este, sa ne concentram asupra propriei noastre frumuseti si sa adoptam un stil de viata sanatos. Cunoasterea formei corpului ajuta o femeie, de asemenea, sa isi adapteze alegerile vestimentare, astfel incat sa isi puna in valoare toate atuurile pe care le-a primit de la natura, putand fi in acest fel un model de succes. 

 

Sursa foto: Pexels.com

Formularul de Aplicare

Gloria Agency a apărut în